HEIDENHAIN на METAV

Нови управления TNC и сензори за измерване на детайла и инструмента

Управлението iTNC 530, което беше представено за пръв път на EMO преди около 10 години, сега е широко разпространено и популярно в инструменталното и матричарското производство, а също така и при голямо-серийните производства. Сега HEIDENHAIN разработи нов модел управление от серията TNC, което позволява на машините да извършват, в допълнение към фрезовите операции, и стругова обработка на детайла.

Моделът TNC 640 е първото фрезово управление на HEIDENHAIN, което предлага (като опция) извършването на стругови операции на фрезова машина. Това означава, че управлението HEIDENHAIN вече осигурява мултифункционална обработка на детайла. И както на всяко друго TNC управление оператора няма нужда да се учи наново. За работа с новото управление TNC 640 не са необходими нови допълнителни знания. Операторът трябва само да въведе всички програмни стъпки за струговите операции в диалогов режим точно както се въвеждат и фрезовите операции. Предлаганите стругови функции в TNC 640 са базирани на доказаните цикли от другите модели стругови управления на HEIDENHAIN. Потребителският интерфейс на TNC 640 е оптимизиран, което осигурява на потребителя допълнително удобство при програмиране, по-ясно представяне на функциите, както и повече текуща информация на екрана. С управлението TNC 640 представяме и новия дизайн на нашите управления. В бъдеще управлението TNC, както и струговите управления MANUALplus и CNC PILOT ще се доставят в модерен “неръждаем” дизайн. HEIDENHAIN разработи нова клавиатура и монитор, чиито повърхности се замърсяват много малко и се почистват лесно. Впечатляващ е и новия 19-инчов цветен монитор, който е стандартен за TNC 640 и опция за iTNC 530.

Новите ни сензори за измерване на детайла TS 460 и инструмента ТТ 460 са първите устройства, които позволяват трансфер на данните по инфрачервен интерфейс или по радио-интерфейс. Това осигурява две големи предимства за потребителя – много голям обхват на предаване на данни при радио-интерфейса и много бързо предаване на данните по инфрачервения интерфейс.