Линейни енкодери LIP 200 – Висока разделителна способност, висока скорост и голяма измервателна дължина

HEIDENHAIN, като производител на линейни и ъглови енкодери, добави новата серия LIP 200 към гамата си високопрецизни отворени линейни енкодери. За първи път тази серия комбинира характеристики, които досега бяха считани за взаимно изключващи се: висока резолюция заедно с висока скорост, както и измервателна дължина до 3 m. Новата LIP 200 серия прави възможни някои съществени подобрения в оборудването за полупроводниковите производства, за производството на високоточни машини и за метрологията.

Благодарение на фундаменталните подобрения в електрониката на сканиращата глава, както и на OPTODUR измервателния стандарт, градуировката на тези енкодери отразява светлината много ефективно, което позволява на LIP 200 да осигури значително подобрение на стабилността на работа при различните приложения.

Линейният енкодер, който се монтира лесно и бързо, е проектиран за скорост на движение до 180 m/min ( или 3 m/s) и, като всички инкрементални енкодери HEIDENHAIN, ви осигурява и прецизен сигнал за референтна точка. Генерираните сигнали могат да бъдат интерполирани, за да се получи резолюция по-добра от един нанометър. Благодарение на EnDat интерфейса на енкодера стъпката на измерване може да достигне до 31.25 пикометра дори и при максимална скорост на движение. Моделът LIP 200 се предлага като варианти и с TTL и 1 Vpp инкрементални сигнали.

Вече повече от двадесет години високопрецизните отворени линейни енкодери от фамилията LIP (състояща се досега от LIP 300, LIP 400 и LIP 500 сериите) дефинира стандартите не само за точност на интерполиране и точност по цялата измервателна дължина, но и дефинира стандарти за надеждност и неподатливост на влияния от обкръжаваща среда, като например температура и замърсяване.


DR. JOHANNES HEIDENHAIN GmbH
Dr.-Johannes-Heidenhain-Str. 5 · 83301 Traunreut
Tel. (0 86 69) 31-0 · Fax (0 86 69) 50 61
info@heidenhain.de
www.heidenhain.de